Klimaretfærdighed - hvem betaler prisen?

Aktuelle temaer | Kursusnr. 1559

Målgruppe
Til dette fyraftenskursus åbner Nyt Europa og CISU dørene op for en spændende og lærerig diskussion om verdens fælles globale udfordringer i klimakampen - og ikke mindst hvem, der rammes hårdest af klimaforandringernes konsekvenser.

Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede - men kræver tilmelding.

Formål
CISU støtter initiativer i det danske civilsamfund målrettet sårbare og udsatte befolkningsgrupper i det globale syd. Initiativerne har som mål at sikre menneskers rettigheder, fremme bæredygtighed og bekæmpe ulighed primært.

Til fælles for disse emner er retfærdighed. Men hvad er retfærdighed egentlig? og hvad betyder det i relation til klimaforandringer?

Klimakrisen har de største konsekvenser i det globale syd, og rammer ofte mennesker, der i forvejen er meget udsatte, og som ikke har ressourcerne til at tilpasse sig de nye og voldsomme vejrforhold. Dermed betaler verdens fattigste prisen for verdens rigestes voldsomme CO2-udledning over de sidste årtier. Og klimaforandringer er med til at øge den eksisterende globale ulighed yderligere. Vi taler derfor om klima-uretfærdighed. Men hvad er retfærdighed egentlig?

Vi ser, hvordan klimaet er på dagsordenen på Christiansborg, men civilsamfundet har ytret sin utilfredshed med de politiske ambitioner i årtier. Er det retfærdigt, at der er så stor en kløft mellem civilsamfundet og de magthavende?
Og hvordan ser lignende situationer ud rundt om i verden?

Indhold
Til dette arrangement sætter vi med 3 spændende oplæg fokus på klima(u)retfærdighed, samt hvad kan der gøres for at skabe klimaretfærdighed. Efter oplæggene er der tid til spørgsmål til oplægsholderne og gruppearbejde om mulig handling og løsninger med efterfølgende feedback

Vores dygtige oplægsholdere vil på dagen være:
- Camilla Bøgelund, klimaaktivist, højeskolelærer og tidligere forperson i Folkekirkens Nødhjælps Ungdom
- Ida Sofie Kjærgaardrepræsentant fra Den Grønne Studenterbevægelse samt tidligere politisk aktiv i Alternativet
- Anne Paulin (S)

Der vil være forplejning omkring kl 18:00 til arrangementet!

Programmet opdateres løbende

Kursusansvarlige
Rådgiver Maria Graversen / mgr@cisu.dk og Cecilie Jacobsen / cecilie@nyteuropa.dk

OBS! online tilmelding lukker 48 timer før - kontakt cisu@cisu.dk for at forhøre jer om tilmelding

Dato Adresse Pris Status
27. January 2020
kl. 16.30-19.30
CISU, Klosterport 4X, 3. sal, 8000 Arhus C 0.00 DKK Tilmeld kursus