Nicaragua-møde

Aktuelle temaer | Kursusnr. 534

Målgruppe
Kurset er fortrinsvis for CISUs medlemmer, men åbent for alle med interesse.

Formål
Nicaragua er lige nu ramt af voldsomme uroligheder, der har kostet flere hundrede mennesker livet, de fleste civile og demonstranter. Urolighederne, der har stået på det meste af 2018 tiltager stadig som en protest imod præsident Daniel Ortega, som af flere sammenlignes med landets tidligere diktator Somoza, som han ellers var med til at vælte. Ortega beskyldes for korruption og magtmisbrug. Derudover kritiseres han for at have indført omfattende censur og for at begrænse ytringsfriheden samt civilsamfundets råderum.

Vi har i CISU en række medlemsorganisationer, der arbejder med diverse udviklingsprojekter og programmer via partnere i Nicaragua, hvor civilsamfundet er under voldsomt pres for tiden. Flere af partnerne har oplevet at få inddraget deres registreringer, deres lokaler er blevet ryddet af myndighederne, og personale bliver arresteret.

Fra politisk hold er man i Danmark også i stigende grad optaget af civilsamfundets begrænsede råderum (shrinking space) i forskellige lande. CISU er sammen med en række andre organisationer, med Globalt Fokus i spidsen, medarrangør af en konference i starten af marts omkring civilsamfundets råderum. I den forbindelse vil vi nu sætte et særligt fokus på den tilspidsede situation i Nicaragua og holde dette møde som optakt til konferencen.

Indhold
Til mødet vil vi dels oplyse om dynamikkerne i regionen og den nuværende situation samt tale om, hvordan man som dansk organisation kan støtte sin partner i at fortsætte arbejdet og holde civilsamfundet i live. Det er også en mulighed for de forskellige organisationer at dele erfaringer og netværke.

Der vil være oplæg fra forskellige Latin Amerika/Nicaragua eksperter samt CISU medlemsorganisationer, der vil give nogle forskellige vinkler på den politiske situation i regionen med særligt fokus på Nicaragua.

Ordstyrer Claus Thure Hastrup (konsulent med omfattende erfaring fra Nicaragua)

OBS! Mødet finder kun sted i København. Er man interesseret i at deltage, og man ikke bor i Københavnsområdet, vil CISU refundere udgifter til offentlig transport med det beløb, der ligger ud over 100 kroner pr. person (maks. 2 pr. organisation). Refusion ved samkørsel i bil skal aftales med sekretariatet på forhånd.

Dato Adresse Pris Status
27. februar 2019
kl. 14.00-18.00
Globalhagen House, "Møderiet" Fælledvej 12, Bygning C, 2200 København N 0,00 DKK Tilmeld kursus