Mainstreaming af klima i udviklingssamarbejde

Planlægning og styring af indsatser | Kursusnr. 1562

Målgruppe
Indenfor udviklingsarbejde er der et stadig større fokus på at adressere de klimaudfordringer, vi står overfor. Hvor klimaindsatser ofte udgør selvstændige projekter, ser vi også et behov for at indtænke klima i eksisterende udviklingssamarbejder med andre tematikker og indsatsområder.

For bedre at kunne støtte vores medlemsorganisationer i at integrere verdensmål 13 om klima i deres udviklingssamarbejde og i kommende ansøgninger og indsatser, har CISU fået udviklet et Climate Integration Tool. Det er et praktisk og let anvendeligt hjælperedskab til at integrere klima i udviklingssamarbejde. Det giver blandt andet konkrete eksempler på, hvordan klima kan tænkes sammen med forskellige verdensmål, og hvordan man kan undersøge muligheder for at integrere klima indenfor forskellige typer af projekter.

Fyraftensmødet er for medlemsorganisationer, som er nysgerrige på, hvordan de kan komme i gang med at integrere klima i deres udviklingssamarbejde, og/eller som er interesserede i at høre mere om CISUs nye Climate Integration Tool. Det er ikke en forudsætning, at I tidligere har arbejdet med klima for at deltage i kurset.

Formål
Formålet er at støtte organisationer, som ikke har klima som deres kerneområde til at identificere kobllinger mellem klima om andre verdensmål og komme i gang med at integrere klima i deres udviklingssamarbejde.

Indhold
På fyraftensmødet præsenteres CISUs nye Climate Integration Tool, som et redskab, der kan bruges i planlægningen af projekter og til at undersøge, hvor der er potentiale for at integrere klima i udviklingsindsatser. Der vil være eksempler på, hvordan redskabet kan bruges til at blive opmærksom på kontaktflader mellem klima og andre tematiske områder for eksempel indenfor på de tre dimensioner af udviklingstrekanten.

Program
16.30 Velkomst og forventningsafstemning
16.45 Præsentation af nyt climate tool
17.30 oplæg fra medlemsorganisation om deres erfaringer med at integrere klima i deres udviklingsarbejde
18.00 Pause og let forplejning
18.30 Diskussion af redskabets anvendelighed og hvordan det kan benyttes af kursets deltagere
19.15 Opsamling og tak for i dag v. CISU

Kursusansvarlig
Rådgiver Maria Graversen / mgr@cisu.dk

Dato Adresse Pris Status
12. May 2020
kl. 16.30-19.30
CISU, Klosterport 4X, 3. sal, 8000 Arhus C 50.00 DKK Tilmeld kursus
13. May 2020
kl. 16.30-19.30
Vartov, Opgang H, Farvergade 27, 1463 København K 50.00 DKK Tilmeld kursus